Ağrı Dağı eteğinde yetiştirilen güller kozmetik ve sağlık ürünlerine dönüştürülüyor

Iğdır Üniversitesinin Ağrı Dağı eteğindeki bin 100 rakımlı yerleşkesinde yetiştirilen güller, özenle toplanarak katma değeri yüksek kozmetik ürünlerine dönüştürülüyor.

Iğdır Üniversitesinin Ağrı Dağı eteğindeki bin 100 rakımlı yerleşkesinde yetiştirilen güller, özenle toplanarak katma değeri yüksek kozmetik ürünlerine dönüştürülüyor.

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Iğdır Üniversitesi, bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sunmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Üniversite yerleşkesinde yetiştirilen bitkiler, özenle toplanıp işlenerek kozmetik ve sağlık ürünlerine dönüştürüyor.

Mayıs sonunun gelmesiyle birlikte Iğdır Üniversitesinde yetiştirilen güller, hasat edilmeye başlandı.

Öğr. Gör. Musa Karadağ koordinasyonunda Kozmetik Teknolojisi Bölümü öğrencileri tarafından toplanan güllerden katma değeri yüksek gül yağı ve gülsuyu elde edildi.

Gül Kremi ve Gül Serumu Üretimine de Başlanacak

Çalışmalar hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Karadağ, Iğdır Üniversitesinin ihtisaslaşma misyonunu anımsatarak tarımsal ve tıbbi aromatik ürünlerin doğru değerlendirildiğinde üniversite ve bölge ekonomisine önemli bir gelir sağlanacağını ifade etti.

Karadağ, “Projemiz kapsamında yaklaşık olarak 150 adet yağlı gül fidesi ektik. Bunların yetiştirilmesi ile beraber elimizde mevcut olan gül bitkileri ile daha çok yağ ve katma değerli ürün üretmeyi hedefliyoruz. Şu an piyasaya sunduğumuz gülsuyu ve cilt-bakım losyonu ürünlerinin dışında gül kremi ve gül serumu üretimine de başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Karadağ, çalışmalara verdiği destekten dolayı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya da teşekkürlerini sunarak sözlerini noktaladı.