Alican Akçan'dan Gazetemize ziyaret

Iğdır'ın Örnek Çiftçisi Alican Akcan gazetemizi ziyaret etti.

Iğdır’ın Örnek Çiftçisi Alican Akcan gazetemizi ziyaret etti.

Sahip olduğu mikroklima iklimi ve coğrafi yapısı dolayısıyla her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği Iğdır ovasında ilk karpuz hasadı yapıldı.

Örnek çiftçi Alican Akçan’ın organik karpuzları 25 gün önceden piyasaya çıktı.

İlk Karpuz hasadını yapan Örnek Çiftçi, Akçan, Iğdır Yaşar Gazetesi ve Iğdır Haber işyerimizi  ziyaret ederek Yerli ve Organik karpuzu Gazetemiz  Yazı İşleri Müdürü Şirin Arslan’a takdim etti.

Iğdır’da 20 yıl önce çiftçilik yapmaya başlayan Alican Açkan,100 dönüm arazi üzerinde organik tarım yaparak, şehirdeki diğer çiftçilere örnek oldum.  Organik karpuzları bu sefer 20 gün önce piyasaya sürdüm. Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahcıvan gibi ülkelere ihraç edeceklerini belirtti. 

Akçan,“Ürettiğim ürünleri devlet yetkililerine hediye gönderdim. Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum ve birçok ile gönderiyorum” dedi.

Örnek çiftçi Alican Akcan’ı tebrik eden Iğdır Haber ve Iğdır Yaşar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şirin Arslan,  Adananın nasıl markalı karpuzu varsa Iğdır’ında markalı karpuzu vardır. Örnek Çiftçimize bol hasat ve bol  kazançlar diliyorum” dedi.

Iğdır Yaşar Gazetesi Iğdır Haber Iğdır Örnek çiftçi