Aralık Hz. Zeynep Camii çalışmaları devam ediyor

Iğdır'ın Aralık İlçesinde bulunan Hz. Zeynep(s.a) Camii'nin abdesthane ve tuvaletlerinin çatı, iç tesisat, kaba ve ince sıva işleri bitti, fayanslar dizilmeye başlandı.

Iğdır’ın Aralık İlçesinde bulunan Hz. Zeynep(s.a) Camii'nin abdesthane ve tuvaletlerinin çatı,  iç tesisat,  kaba ve ince sıva işleri bitti, fayanslar dizilmeye başlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Hz. Fatıma (s.a) Fedek Bağları proje sorumlusu öğretmen Bilgihan Ova, " Aralık Hz. Zeynep(s.a) Camii'ndeki çalışmalarımız planlandığı gibi yürüyor. Herhangi bir aksilik çıkmaz ise haftaya Cuma'ya çalışmalar tamamlanmış olacak. 14 yıldır metruk bir halde kalan bu mekân Hz. Zeynep(s.a) şanına yakışır bir güzellikte 14 günde bitmiş olacak. Burada toplum olarak bir konuyu da tartışmaya açmak zorundayız. Iğdır'daki köy camileri, şehirdeki bazı camilerimiz gerçekten zor durumda. Zira şu an en az 20 köy camisinin durumu içler acısı bir vaziyette. Bunların tamamına acilen el atılmalı. Tuzluca'da dağ köylerimizden hâlen camisi olmayan, hüseyniyesi, abdesthane, lavabo vs olmayan camiler var. Milyar dolar vergi ödeyen bir toplumun ibadet mekânlarına 100 dolar dahi olsa bina, techizat, inşaa, tamirat, tadilat desteği verilmemesi ne kadar adil bir yaklaşımdır.Üst çatı kurumlarımız Caferi- Der, Ehl-a Der, Alul Beyt Vakfı, Kars, Iğdır Ehli Beyt Alimler Dernekleri ve irili ufaklı diğer derneklerimizin acilen bu mesele ilgili bir çalıştay yapıp bir komisyon kurması lazım. Zira bir gerçeği de kabul edelim ki, inşaat maliyetleri çok yüksek” dedi.