ARGE DANIŞMANLIK TARAFINDAN HAZIRLANAN TÜM PROJELER ONAYLANDI!

Iğdır ilinde hibe projeleri konusunda danışmanlık desteği sağlayan Ar-Ge Danışmanlık tarafından hazırlanan tüm projeler onaylandı.

Iğdır ilinde hibe projeleri konusunda danışmanlık desteği sağlayan Ar-Ge Danışmanlık tarafından hazırlanan tüm projeler onaylandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından verilen destekler arasından yer alan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Başvuru Sonuçları Açıklandı.

Iğdır ilinde hibe projeleri konusunda danışmanlık desteği sağlayan Ar-Ge Danışmanlık yetkilisi, Yatırım ve Proje Danışmanı Yeniş Çelikten; “Mart 2024 yılı itibariyle proje başvuru süreci tamamlanan dosyaların iki aylık il ve bakanlık düzeyindeki değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye hak kazanan projeler açıklandı. Her proje için üst limit destek tutarı 7 milyon olan ve %50 oranında hibe ile desteklenen projeler tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik yatırımları içeren projelerden oluşmaktadır. Ar-Ge Danışmanlık tarafından hazırlanan projeler içerisinde büyük yatırımlar dediğimiz ekonomik yatırım projeleri içerisinde 1 büyükbaş hayvancılık tesisi,3 küçükbaş hayvancılık tesisi ile birlikte 1 adet ise soğuk hava deposu tesisi projelerimiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Bunların yanı sıra çiftçilere yönelik küçük ölçekli projeler dediğimiz Altyapı projelerinde ise 10 adet çiftçimiz, traktör arkası ekipmanlarla birlikte ahır içerisinde kullanabilecekleri makine ekipman desteği almaya hak kazanmışlardır. Hazırlamış olduğumuz ve il genelinde desteklenmeye hak kazanan projeler yaklaşık 70 milyon liralık bir bütçeye tekabül etmekte olup, ilimizin tarım ve hayvancılık sektörüne ciddi derecede katkı sağlayacak ve birçok çarpan etkisi olacak projeleri içermektedir. Tüm bu projelerin proje sahiplerine ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.

Iğdır