Elde kalan kurbanlıklar Iğdır'a geri getiriliyor

Kurban Bayramı nedeniyle Iğdır'dan büyük şehirlere kurbanlık götüren besiciler, bayramın bitmesiyle birlikte elde kalan kurbanlıklarla geri dönmeye başladı.

Kurban Bayramı nedeniyle Iğdır’dan büyük şehirlere kurbanlık götüren besiciler, bayramın bitmesiyle birlikte elde kalan kurbanlıklarla geri dönmeye başladı.

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı bu yılda vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirmesine engel oldu. Iğdırlı vatandaşların önemli bir geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektöründeki besiciler bu kurban bayramında da umduklarını bulamadı. Ekonomik krizin yanında besicileri bu yıl en çok mağdur eden ise bazı vakıfların ülke dışında vekâletle kurban kesme girişimi oldu.

Türkiye pazarına göre üçte bir fiyatla kurban satışının olması vatandaşları kurban ibadetlerini bu kuruluşlar üzerinden yapmaya mecbur bırakmışa benziyor. Besiciler, vatandaşların ekonomik kriz nedeniyle kısıtlı olan bütçeleri nedeniyle kurban kesmek yerine bağış yapmayı tercih ettiklerini söylüyor.

Kurban pazarında satılmayan kurbanlıklara Et ve Süt Kurumu talip oldu. Kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacağı açıklandı. Hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 (üç) iş günü içinde yapılacağı ifade edilirken, üreticilere kolaylık sağlamak için, hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek.

Kurban Bayramı Iğdır