Hüseyin Yeşil; "Taziye yerinde reklam amaçlı parayla okunan Kuran'ı Kerim'in faydası yoktur"

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları dernek başkanı Hoca Hüseyin Yeşil Iğdır'da taziye yerlerinde dini hocaya para vererek reklam mahiyetli okutulan Kuran-ı Kerimin ne ölüye ne de diriye faydası olmadığını söyledi.

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları dernek başkanı Hoca Hüseyin Yeşil Iğdır’da taziye yerlerinde dini hocaya para vererek reklam mahiyetli okutulan Kuran-ı Kerimin ne ölüye ne de diriye faydası olmadığını söyledi.

Yeşil; “Taziye yerlerinde bazı insanlar dini hocaya para vererek ölen insan için Kuran-ı Kerim okumasını istiyor. Hoca da filan kişi ölen kişinin ruhu için kuran okutuyor diyerek parayı verenin reklamını yaparak Kuran okuyor. Bunu n İslam’da yeri yoktur. Kişilerin reklamını yapılarak okunan Kuran’ın da faydası yoktur. Bu uygulama yanlıştır” dedi.

Reklam yapılarak Kur’an okutulmasın karşı olduğunu belirten Yeşil, Hocası olduğu Hacı Hüseyin Çağlar camisi taziye evinin duvarına” Taziye yerinde Kur’an-ı Kerim okutma şartı: Ad verilip de reklam yapılacaksa 100 dolardır. Reklamsızsa Kur’an okutmak bedavadır Benden(Hüseyin Yeşil)yazısını astırdı.

Hüseyin Yeşil,” Taziye yerlerinde Kuran okuyup Kuran okutan adamın reklamını yapmak. Falanca şu merhuma veya merhumeye kuran okuttu anasına, babasına, kardeşine, amcasına, dayısına, yakınına, uzağına, oğluna ve kızına borç olsun diyerek uzun uzadıya tanıtım konuşması yapıp meblağın limitine göre reklam yapar. Bende parayla kimsenin reklamını yapmayacağım için bu yazıyı astım Çünkü kimse 100 dolar verip Kur’an okutmaz” dedi.

Vatandaşlarda “Güzel bir yazı dikkatimizi çekti. Uygulamayı herkes yapmalı, Zaten dini hocalar ölen için Kur’an okuyor. Taziye yerleri kimsenin reklam yeri değildir” dediler.