Iğdır'da AK Parti Genişletilmiş Iğdır İl Danışma Meclisi Toplantısı

Iğdır'da AK Parti Genişletilmiş Iğdır İl Danışma Meclisi Toplantısı partililerin ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Iğdır’da AK Parti Genişletilmiş Iğdır İl Danışma Meclisi Toplantısı partililerin ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Toplantıya AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, AK Parti Iğdır Koordinatörü Nuh Dağdelen, AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Merkez İlçe Başkanı Güven Demirel, Kadın Kolları Başkanı Av. Yasemin Mert Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Serdar Öztürk, Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sedrettin Türkan, Hoşhaber Belediye Başkanı Osman Toka ve parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışını AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz yaptı ve şunları söyledi:

 “Sevgili Iğdır halkı hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sevgili hemşerilerim, yaklaşık 5 yıldır hizmet ediyorum. Allah’a şükrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanım ve Genel Başkanım liderimizin emri doğrultusunda ülkeme, milletime, Iğdır’ıma hizmet etmek için geldim. Allah nasip ederse bu hizmetlere ömrümüz yettiğince devam edeceğiz. Bizler bu görevlere gelirken tek gayemiz var, halkımızın gönlünde taht kurmaktır. Allah rızasını hak etmektir. Biz bu yola çıkarken kendimize bir hedef koymuştuk. Koymuş olduğumuz hedef, Iğdır’da yatırım noktasında ihtiyaçları eksik bırakmamaktır. 92 yılında Iğdır il oldu. 2020’ye kadar geçen 28 yılda yapılan yatırımların tümünü alın bir tarafa koyun, 5 yılda bizim dönemimizde yapılan yatırımları diğer tarafa koyun, terazide bizim taraf ağır gelecektir. 5 yıllık süreçte sadece Iğdır merkezde 25 tane okul yapıldı. Parklar ve bahçeler 5 iken 25’e çıktı. Altyapı ve kanalizasyon sorununu kayyumla çözdük. Bazı mahallelerde imar sorunlarını biz çözdük. İnsanlara arazilerini, evlerini verdik. Ve bu yola yine çıkarken Iğdır’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorununu çözmek için çıktık. Vekilimizin emekleriyle yüzlerce insanı istihdam ettik. Ancak yerel seçimlerde Iğdır merkez belediyesini kaybettik. Vatandaşın biri kürsüye çıkarak ‘Hüseyini duruş sergileyenlerden Allah razı olsun’ dedi. Sizin Hüseyini duruş dediğiniz, dün çıkarılan 204 işçimiydi? Sizin Hüseyini duruş dediğiniz, evine gözü yaşlı anne babaları göndererek çocukları ağlatmak mıydı? Bunu sizin huzurunuzda da sormak istiyorum. Hani hakların kardeşliği vardı, hani birlik ve beraberlik vardı, hani mazlumun, garibanın, yetimin hakkı vardı? Bakın arkadaşlar, bunlar insanları kandırıyorlar. Bunların sözleri başka, gözleri başka. Konuşurlar, mobbing uygularlar, insanları kandırırlar. Ama yapılması gerekeni dağdan aldıkları kararla yaparlar. Ben dünden beri uyuyamıyorum. Huzursuzum, insanlar ağlıyorlar. Bunların hepsi bizim hemşerimiz. Bunların hepsi Iğdırlı. Iğdırlının ekmeğiyle oynamayacaktınız. Niye bizim insanlarımızı ağlattınız? Bunların hesabını sormak gerek. Bunun da en güzel yolu sandıkta veriliyor. Sandıkta daha çok çalışmamız gerekiyordu. Ama insanlar gerçekleri görmeye başlıyor diye düşünüyorum. Neymiş, bunlara bütçe yetmiyormuş. Ya bunlar 8 ay çalıştı, 8 aydır belediyenin bütçesi nasıl yetti? Maaş şimdi neden yetmiyor? Eğer siz bu işi yapamayacaktınız, bıraksaydınız, birileri gelip bu işi yapsaydı.”

Daha sonra konuşan Milletvekili Cantürk Alagöz, ülkenin gelişmesini istemeyen “hainlere” lanet okudu. Konuşmasına özür dileyerek başlayan Alagöz, bir yıl süren milletvekilliği döneminde yaşadığı zorlukları ve yapılan hizmetleri anlattı. Alagöz, “57 yaşındayım, bir yılda gördüklerimi 57 yılda göremeyeceğimi anladım. İnsanların kanını donduracak şeyler gördüm,” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Alagöz, 22 yıllık süreçte yapılan hizmetlerin önemine dikkat çekti ve ülkenin gelişmesini istemeyen “hainlere” lanet okudu. Toplantıda, Iğdır’ın sorunlarına değinen Alagöz, özellikle sağlık ve sulama alanında önemli adımlar atıldığını belirtti. “Bir yıl önce Iğdır’da sağlık sorunu çok büyüktü. Bir yılda 160’a yakın doktor tayin ettirdik. Ayrıca, 600 yataklı hastane ihalesi yakında çıkacak ve iki yıl içinde hizmete girecek,” dedi. Alagöz, Iğdır Sporun 1. lige çıktığını ve şehirde spor altyapısının geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. “Iğdır’da maçlarımızı oynayacak saha bulamıyoruz, ama 10 Ağustos’a yetiştirmeye çalışıyoruz ki Iğdır kendi evinde maçlarını oynasın. Gelecekte süper ligde maçların burada oynanması için söz veriyorum,” dedi. Konuşmasının sonunda, “Biz gerçekten bu şehrin gelişmesini istiyorsak, uzun vadeli işler yapmak istiyorsak dik durmalıyız ve birlik olmalıyız. Bizi yalanlarla, iftiralarla kısmen de olsa zarar vermeye çalıştılar. Cantürk Alagöz, ömür yettikçe bu şehre hizmet edecek,” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Iğdır Koordinatörü Nuh Dağdelen ise teşkilatta görev yapmış milletvekili, belediye başkanları ve il genel meclis üyesi kardeşlerine teşekkür etti. Dağdelen, “Yarın acısı yüreğimizden çıkmayan Hz. Hüseyin efendimiz ve 72 yarenini rahmetle anıyoruz. Allah şefaatlerine bizleri de dahil etsin inşallah. Teşkilat olarak canla başla çalışıyor, zahmetler çekiyoruz. Bu zahmetin karşılığını sandıktan ülke olarak zaferle çıkacağız. Bu zamana kadar çıktı, ben inanıyorum ki azimle çalışarak yine başaracağız. Yine Iğdırımıza hizmet edeceğiz. Bu huzurlarınızda teşkilat mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Başta milletvekilimize, il başkanımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Seçimde canla başla çalıştılar ama Iğdır halkı da böyle bir karar verdi. Biz de bu karara saygı duyarız. Lakin bu duyduğumuz saygı yanlış anlaşılmasın. Biz Iğdır’ın hakkını hukukunu koruduk, korumaya da devam edeceğiz. AK Parti hizmetin kapısıdır. Bu yüzden AK Parti’nin kapısı millete hizmete tabi olan kapımız herkese, her kesime açıktır. AK Parti büyük bir siyasi olgudur” dedi.

Daha sonra Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sedrettin Türkan, Hoşhaber Belediye Başkanı Osman Toka, Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya ilçe ve beldelerde yapılan yatırım ve projeler hakkında bilgiler vererek yatırımların durmaksızın devam edeceğini belirttiler. Başkanlar, parti tarafından işten çıkarılan 204 kişinin yanında olduklarını ifade ettiler.