Iğdır'da Atatürk Gençliği voleybol turnuvası tamamladı

TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığının organize ettiği Atatürk Gençliği Liseler Arası Voleybol Turnuvası tamamlandı. Şampiyon 125. Yıl Anadolu Lisesi oldu.

TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığının organize ettiği Atatürk Gençliği Liseler Arası Voleybol Turnuvası tamamlandı. Şampiyon 125. Yıl Anadolu Lisesi oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Iğdır İl Başkanlığı olarak Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır Gençlik Spor Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen liseler arası voleybol turnuvası büyük ilgi gördü. TÜRKAV Gençlerin Yanında sloganıyla "Atatürk Gençliği" adıyla organize edilen turnuva, 13 Mayıs'ta başlayıp 20 Mayıs'ta Kazım Karabekir Spor Salonunda yapılan finallerle sona erdi.

Final maçlarında Iğdır Anadolu Lisesi ve Haydar Aliyev Fen Lisesi, üçüncülük mücadelesinde karşı karşıya geldi. Iğdır Anadolu Lisesi, maçı kazanarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Finalde ise Doğru Eksen Anadolu Lisesi ile 125. Yıl Anadolu Lisesi kozlarını paylaştı. Büyük bir heyecana sahne olan final maçını kazanan 125. Yıl Anadolu Lisesi, turnuvanın şampiyonu oldu. Doğru Eksen Anadolu Lisesi ise turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Turnuvanın finallerine Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Recai Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Alpaslan Altuğ, Iğdır Gençlik Hizmetleri Müdürü Savaş Kaya, okul yöneticileri, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Dereceye giren takımlara madalya ve kupa takdim edilirken, aynı zamanda Atatürk'ün eseri Nutuk hediye edildi. Şampiyon olan 125. Yıl Anadolu Lisesi'ne ayrıca TÜRKAV Iğdır İl Başkanı Kurban Parlar tarafından Atatürk baskılı formalar hediye edildi. Ödül töreninin ardından yapılan fotoğraf çekimiyle final programı sona erdi.