Iğdır'da 'Tiyatro 125' tiyatro grubu kuruldu

Iğdır'da125. Yıl Anadolu Lisesi bünyesinde İngilizce Öğretmeni Soner Ergünay tarafından 'Tiyatro 125' adlı tiyatro grubu kuruldu.

Iğdır’da125. Yıl Anadolu Lisesi bünyesinde İngilizce Öğretmeni Soner Ergünay tarafından  ‘Tiyatro 125’ adlı tiyatro grubu kuruldu.

Uzun çalışmaların ardından Tiyatro 125 grubu, okulun çok amaçlı salonunda ilk gösterilerini sundular. Tiyatro grubu ilk gösterilerinde Adı Aşk isimli sevginin evrelerini anlatan beş perdelik birbirinden başarılı oyununu sergiledi.

Beş perdelik oyunun “İlk Aşk” adlı ilk perdesinde, masum olunan ve sevgiyle dolu olan saf aşk; “Naylon Aşk” adlı ikinci perdesinde günümüz ilişkilerinde görülen basit aşklar; “Mecburi Aşk” adlı üçüncü perdesinde iki yabancının evlenerek kurdukları yaşamda birbirlerine hayat olmalarının anlatıldığı aşk; “Avare” adlı dördüncü perdesinde köyden şehre inmiş ve şehirde yolunu kaybetmiş bir gencin hayatı; son olarak “ Ayrılık” adlı beşinci perdede ise ayrılmak istemeyen çiftin hayat şartları nedeniyle hüzünlü ayrılmaları sahnelenmiştir. Tiyatro 125 adlı grup sahneledikleri ilk oyunları ile izleyicilerinden tam not aldı. Gösteride ayrıca, Ankara merkezli Çelik Çomak Sanat atölyesinin katkılarıyla Canlı Heykel gösterisi de sergilenmiştir.

Tiyatro grubunun kurucusu Soner Ergünay, kurdukları bu tiyatro grubuyla öğrencilerin sanatsal yönlerini ve farklı kişiliklerini tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. Yapılan etkinlikten hem kendisinin hem de grup üyelerinin çok keyif aldıklarını, tiyatro grubunun üye sayısını da artırarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. 


Iğdır