Iğdır'ın 'süper domatesi' tezgâhlarda yerini aldı

Iğdır ovasında yetişen ve hem sulu yapısı hem de aromasıyla 'süper domates' olarak ün salan tarla domatesi tezgahlarda yerini almaya başladı.

Iğdır ovasında yetişen ve hem sulu yapısı hem de aromasıyla “süper domates” olarak ün salan tarla domatesi tezgahlarda yerini almaya başladı.

Doğu Anadolu’nun sebze başkenti olma yolundaki Iğdır’da kendine özgü lezzetiyle bilinen domateslere bölgede yoğun talep görüyor. “Süper domates” lakabıyla anılmaya başlayan üründe yeni hedef ülke genelinde önce pazarları sonra da tüketicilerin gönlünü fethetmek.

Domatesler dalında kalmıyor

Mikroklima özelliklerine sahip Iğdır ovasında tahılların yanı sıra en yoğun olarak yetiştirilen sebze ürünlerinin başında kavun ve karpuz geliyor. Ancak son yıllarda bölge üreticileri Akdeniz ve Ege’de üretilen domateslere de dişli bir rakip çıkarmayı başardı.

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde domates üreticilerinden Ali Polat;  “Sulu bir yapıya ve özgün bir aromaya sahip Iğdır süper domatesi sofralık olarak tüketiliyor. Yoğun talep nedeniyle ürün yetiştirmekte bazen zorlanıyoruz” dedi.

Bir diğer domates üreticisi Muhammet Kaya ise; “Domatesler dalında kalamıyor, ürettikçe anında tüketiliyor. Şuan satış fiyatlarımız 25-30 Lira arasında” diye konuştu.


Iğdır Karakoyunlu