Iğdır Kayısısı Bahçede 15 Tezgâhlarda 60

Iğdır'da hasadının sonlarına gelinen kayısı da üretici tarafından 15-20 lira arasında satılıyor. Büyükşehirlerdeki tezgahlarda ise fiyatlar 60-70 lira arasında.

Iğdır’da hasadının sonlarına gelinen kayısı da üretici tarafından 15-20 lira arasında satılıyor. Büyükşehirlerdeki tezgahlarda ise fiyatlar 60-70 lira arasında.

Iğdırlı kayısı üreticileri bir taraftan ara ara etkili olan dolu yağışını düşünürken diğer taraftan ise bir yıllık emeklerinin karşılığını alamamaktan dertli.

Geçtiğimiz haftalarda hasadı başlayan Iğdır Kayısısı büyükşehirlerdeki tezgahlarda yerini aldı. Üreticiden 15-20 liraya alınan kayısılar tezgahlarda 60-70 liraya satılıyor.

Doğunun Çukurovası Iğdır yetiştirilen meşhur kayısılar bahçede para etmezken çarşı-pazarda fiyatlar el yakmaya devam ediyor. Iğdır Kayısının bahçede 15 liradan satıldığını belirten üreticiler, “Bin bir zorlukla yetiştirdiğimiz ürünlerimizi satanlar bizde daha çok kazanıyorlar. Ektiğimiz, biçtiğimiz emek verdiğimiz ürünümüzü yok pahasına bahçede satarken tezgâhlara ulaşınca neredeyse üç dört katına satılmaktadır. Bu da üreticinin moralini bozuyor'' ifadelerini kullandılar.


Iğdır kayısı