Iğdır Üniversite'sinde Sosyal Sorumluluk temalı 'Bilişim Sergisi' açıldı

Iğdır Üniversitesi'nde sosyal sorumluluk temalı Bilgisayar Programcılığı Programı 'Bilim Sergisi' düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi'nde sosyal sorumluluk temalı Bilgisayar Programcılığı Programı 'Bilim Sergisi' düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Rektör Yardımcısı vekili Recep Gülşen'in açılışını gerçekleştirdiği sergide, Iğdır Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin hazırladığı 33 projeleri sergilendi.

Hazırlanan 33 proje arasında 12 mobil uygulama ile 21 web ve masaüstü uygulama bulunuyor.

Öğrenciler, yıl boyunca edindikleri bilgileri ve becerileri, gerçekleştirdikleri projelerle sergi ziyaretçilerine sunma fırsatı buldular.

Serginin proje danışmanı öğretim görevlisi Ferhat Perçin, öğrencilerin teknoloji alanındaki bilgi ve becerilerini sergileyerek topluma katkı sağlamalarını amaçlayan önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Bölümü öğrencilerin yıl boyunca oluşturmuş oldukları çalışmalarını bu gün burada sergilediklerin anlatan Perçin, "Öğrencilerimiz yıl boyunca oluşturmuş oldukları programlar, yazılım, mobil uygulamaların eşliğinde bizlere sunumlar ve sergide yapmaktalar. Bu etkinlikteki amacımız Iğdır Üniversitesi olarak bilişime yaptığımız yatırımları ve bu manda yaptığımız çalışmaları sergilemek ve bunları tüm Türkiye ve Dünyayla paylaşmaktır." dedi.

Sergiye katılan Somali asıllı öğrencilerden Şua Muhammed İbrahim de, sosyal sorumluk gerektiren projeleri dahilinde Somali'de tarım ve hayvancılığın nasıl geliştirilmesi ile ilgi yaptıkları çalışmaların sunumunu bu sergide yaptıklarını söyledi.

Iğdır Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı 2. sınıf öğrencisi Harun Gören de, "Bu sergide bir yıllık çalışmamızı ve Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için hazırladığımız 'Toplu Taşımada Güvenlik Hatalarını Minimuma İndirmek' projemiz tanıtımını tanıtmak için buradayız. " dedi.