Iğdır Üniversitesinin İş Birliği Ağı Kazakistan'a Uzandı!

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kazakistan'da '3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı'nda Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere Iğdır Üniversitesini tanıttı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kazakistan’da ‘3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı’nda Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere Iğdır Üniversitesini tanıttı.

Rektör Alma ayrıca Kazakistan’daki 4 önemli üniversite ile Iğdır Üniversitesi arasında kapsamlı iş birliği protokolleri imzaladı.

İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı’nın 3’üncüsü bu yıl Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenleniyor. Fuarda Üniversitemizin standı da yoğun ilgi görüyor.

Fuara katılmak için Kazakistan’da bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da bir taraftan Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri üzerine bilgi verirken diğer taraftan da önemli iş birliği anlaşmalarına imza atıyor.

Fuarın ilk gününde Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Kazakistan Eğitim Ataşesi Ayhan Korkmaz ve Kazakistan Uluslararası Bilgi Teknolojileri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yevgeniya Daineko ile bir araya gelen Rektör Alma, üniversiteler arası iş birliği kapsamında yapılabilecekler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca TÜBİTAK ve TÜBA’nın sunduğu destekler de anlatılarak ileriye yönelik planlar yapıldı.

 Eğitim fuarında standımızı gezen yaklaşık 200 öğrencinin de kaydı alındı.

 Kazakistan’daki Dört Üniversite ile Üniversitemiz Arasında İş Birliği Protokolleri

 Rektör Alma ayrıca Fuarda Kazakistan’daki Hazar Üniversitesi, Avrasya Teknoloji Üniversitesi, Almatı Yönetim Üniversitesi ve Ablai Khan Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında kapsamlı iş birliği protokollerine imza attı.



Iğdır Üniversitesi