Iğdır Valiliği'nden Haydar Aliyev Parkı Hakkında Basın Açıklaması

Iğdır Valiliği Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Iğdır Valiliği’nden Haydar Aliyev Parkı Hakkında Basın Açıklaması

Iğdır Valiliği Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Iğdır Valiliğinden yapılan açıklamada; “Haydar Aliyev Parkı’nın da içerisinde yer aldığı Kentsel Dönüşüm Projesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından 13 Mart 2024 tarihinde ihale edilmiştir.

Bunun üzerine Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından 10.05.2024 tarihinde Valiliğimize gönderilen resmî yazıda; Iğdır Haydar Aliyev Parkı’nda yapılacak tadilat ve altyapı çalışmaları nedeniyle parkta bulunan Haydar Aliyev büstünün çalışmalarda zarar görmemesi için geçici olarak Ankara’da bulunan Haydar Aliyev Parkı’na naklinin Azerbaycan Cumhuriyeti yetkili makamlarınca uygun görüldüğü belirtilmiştir.

Büyükelçiliğin talebine istinaden Iğdır Haydar Aliyev Parkı’nda bulunan Azerbaycan’ın Umummilli Lideri Haydar Aliyev’in büstü, 24.05.2024 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen yetkili firma tarafından sökülerek, Ankara’da bulunan Haydar Aliyev Parkı’na nakledilmiştir.

Ortak tarihimiz ve geçmişimiz olan kardeş Azerbaycan ile ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürecek, Umummilli Lider Haydar Aliyev’in aziz hatırasını birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Iğdır Valiliği