Karakoyunlu'da Gadir-i Hum bayramı dolayısıyla ihsan yemeği

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Ehli- Beyt gençliği tarafından 5 bin kişilik ihsan yemeği verildi.

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Ehli- Beyt gençliği tarafından 5 bin kişilik ihsan yemeği verildi.

Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) Hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali’yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün, Iğdır merkez ve ilçelerde bayram havasında kutlanıyor.

Karakoyunlu ilçesi Ehli- Beyt Gençleri, “Bu gün ilçemizde 5 Bin kişiye ihsan yemeği verdik. Gadir-i Hum Bayramı dolaysıyla  Iğdır Merkez, Karakoyunlu İlçesi, Aralık İlçesi ve Tuzluca İlçesinde de ihsan yemeği verilmektedir” dediler.

Karakoyunlu ilçesi Ehli- Beyt Gençleri,  İhsan çadırı önünde yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi Hz. Resulullah veda haccından dönerken Gadir-i hum denilen bir bölgede bütün hacıları bir araya toplayarak ‘Hz. Ali’yi yanına çağırdı ve sağ elini havaya kaldırarak, benden sonra veliniz Ali’dir. Beni seven onu sevsin...’ mealinde hitap etmiştir. Şia-caferi inancına mensup kişiler bu günü bayram olarak yâd ederler. Bugün Gadir-i hum bayramıdır, yani Hz. Ali’yi Peygamber efendimiz kendisinden sonra varisi olarak gösterdiği gündür. Biz Caferilerde bugün bayram günüdür. Bütün ehlibeyt dostlarının bayramını kutlarız”



Iğdır Karakoyunlu Gadir-i Hum Bayramı ihsan yemeği