Ova Beyleri, Iğdır Spor – Kastamonu Spor maçında yaşanan olayları anlattı

Alagöz Holding Iğdır Spor taraftar Grubu Ova Beyleri Iğdır Spor – Kastamonu Spor maçı öncesi ve sonrası yaşanan olayları anlattı.

Alagöz Holding Iğdır Spor taraftar Grubu Ova Beyleri Iğdır Spor – Kastamonu Spor maçı öncesi ve sonrası yaşanan olayları anlattı.

Ova Beyleri taraftar grubu yapmış olduğu açıklamada;

TÜM GERÇEKLERİ İLE SON 2 GÜN

1. Pazartesi günü şehrimize gelen Kastamonu kafilesini Kulüp Başkanımız Cantürk Alagöz’ün talimatıyla bizzat kendim otelin önüne giderek karşılayıp hoş geldiniz deyip bir ihtiyacınız olursa arasınız numaram var dedik. Emniyet kayıtları da vardır. Biz her türlü olumlu baktık özellikle 2. Maç var diye yaptıkları tüm saygısızlıkları unuttuk. Ama bunlar;  henüz geldikleri akşamdan başladılar tahrikar hareketlere özellikle sosyal medyadan. Hem hoş geldin diyen hem de sosyal medya paylaşımları için iyi niyetle Uyarmaya giden tribünden 3-4 kardeşimizi de bize saldırdılar algısı yarattılar. ( saldırmaya giden 3-4 kişi mi gider?)

2. Ertesi gün saat 20.00 de tesislerimize konvoy halinde giderken araçların üstüne otelden su ve soda şişesi attılar. Yok, neymiş bizi uyutmuyorlarmış. Yahu akşam 8 de kim uyuyor ki? Kulüp başkanları Cengiz Aygün’e kadar gittik attıkları maddelerin videolarını izlettik.  Sayın başkanda benim oyuncularım haksız dedi. O akşam 1-2 münferit durum dışında taraftarımız kesinlikle olayları büyütmeyip evlerine dağıldı.

3. Gelelim dün ki olaya. Dün ki olay da önce şunu söyleyeyim taraftar yok işin içinde çevre esnaf ve halk var. Kastamonu kafilesi aşağı iniyor otele girmeden önce karşı tarafta duran Iğdır Spor bayraklı esnafa karşı ana avrat küfür ediyor. Üstelik esnafın hiçbir tepkisi olmamasına rağmen. Sonra hep beraber onun üstüne yürürken bir esnaf ve tribünümüzden bir kardeşimiz olaya denk gelip içeri girin maç bitip gitmiş diye söylenirken ( videosu var ) bunlar üzerinde Alagöz Holding Iğdır Spor forması olan kardeşimize karşı saldırıyor. Bunun yanında olan esnafa da 15-20 kişi saldırıyorlar. Sonrasında olayı tribün duyup hızlıca olay alanına geldiğinde hepsi otele kaçıyorlar. Kaçarken tabi ki haklı olarak insanlardan fiziki tepki de alabiliyorlar sonuçta herkes kendini savunmak zorunda. Bu futbolcu kafilesi olayları başlatandır, alevlendirendir. O tepki ye ağlayıp sızlayıp sosyal medya da algı yaratmaya başlattılar. 

 Tüm kamuoyu emin olsun ki dün yaşananlar da ne halkımızın ne taraftarımızın bir suçu vardır, tamamen karşı tarafın terörizm görüşlü oyuncularından gelen ağır tahrik ve saldırılar sonucu olmuştur olaylar.

Bu şehir daha önce İskenderunla, Karaman da sıkıntılar yaşadı hangisine gidip fiziki zarar verdi? Maç sonu yendikten sonra hangisine gidip zarar verdi? DÜŞMANIN BİLE EDEPLİSİ ŞARTTIR. Maç bitti herkes evine dağılırken bunlar insanları tahrik etmeye devam ettiler.

Yazdığımız, söylediğimiz her şeyin videolu kanıtları var olup gerekli mercilere iletilmiştir” ifadelerini kullandılar.


Ova Beyleri Iğdır