Rufat Gürel yazdı…Neden böyleyiz?

Araştırmacı yazar Rufat Gürel yazdı…Neden böyleyiz?

Araştırmacı yazar Rufat Gürel yazdı…Neden böyleyiz?

Tarihten Türkü çıkar tarih ilmi diye bir şey kalmaz. 10 milyondan km2’den fazla Türkistan coğrafyası 300 milyon Türkün yaşadığı bir dünyadayız. 16 İmparatorluk, yüzlerce devlet ve beylik kurmuşuz. Çağ açıp çağ kapatmışız, yoksul ve çaresiz bir durumda iken, emperyalizme karşı dünyanın en büyük kurtuluş savaşı vermiş, onlara tarihinin ilk yenilgiyi tattırıp, çağdaş Türkiye cumhuriyetini kurmuşuz.

     Bugün dünya coğrafyasında 7 devlet 19 Özerk Cumhuriyetle dünya da ilkiz. İki kıtanın ortasında, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan, dünyanın kalbinde yer alan en iyi coğrafyaya sahibiz. İki doğal tamamen bize ait uluslararası suyoluna, tarihte her şeyin ilklerinin yaşadığı tarih, doğa, güneş, birisi iç deniz 3 denize, 8000 km’den fazla sahile sahibiz. Tarihin en köklü, en eski büyük bir devlet geleneğimiz var. İyi bir lider olduğunda, iyi yönetildiğinde, zeki, akılı, vatansever dinamik bir nüfusumuz, dünyayı titreten kahraman bir orduya sahibiz.

     Bu coğrafyada dünyanın en verimli toprakları, en endemik bitkileri, en doğal yaban hayatı var. Dağımız, denizimiz, gölümüz, akarsularımız, ormanlarınız, madenlerimiz, verimli bereketli ovalarımız ve topraklarımız var. Yere taş ek bire yüz alırsın. Üç kıtanın kesiştiği yüce Allah’ın verdiği her türlü nimete sahibiz. Turizmi cenneti doğamız, güneşimiz, sahilimiz, köklü tarihimiz var. Kültürlerin harmanlandığı, bütün kutsal dinlerin hayat bulduğu tarihi mirasa sahip bir ülkeyiz. Avrupa’nın nüfus ve yüzölçüm olarak ikinci ülkesyiz. Bizim hakim olduğumuz topraklarda 70 fazla devlet kurulmuş, dünya tarihine yön vermiş, Mete Han, Atilla, Alp Arslan, Selahattin Eyübi, Emir Timur, Kanuni, Atatürk gibi dünyaca meşhur devlet adamları iyi bir komutanlara sahibiz. İbni Sina, Farabi, Nesrettin Hoca, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evren, Yunus Emre, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi nice insanlar yetiştirmişiz.

     Doğu’da 2,5 Ermeni Zengezur koridoru ile bizi geçmişimize giden yolu kesmiş, Akdeniz’de batının şımarık çocuğu at koşturuyor. Güneyimiz terör yuvası olmuş, Filistin kan ağlıyor. İnsanlarımız yoksul, çaresiz, gençlerimiz yurt dışına kaçıyor. Milyonlarca mülteci topraklarımızı istila etmiş, 50 yıldır Kıbrıs davasının tanıtım ve kabullenmesini yapamamışız. Başta kardeş Türk Cumhuriyetleri olmak üzere 57 İslam ülkesinden hiç birisi Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımıyor. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi iken, artık bu topraklar insanlarımızı doyurmuyor. Dünyanın en pahalı gıda maddeleri bizde. Her şeyin en sonlarındayz, enflasyon jet hızında gidiyor.

      Ötekileşme, ayrımcılıktan bıktık, Arap, Fars, Batı hayranlığı canımıza yetti. Bu coğrafyanın bütün yaşayanları çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olarak, Atatürk milliyetçiliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, mutlu, refah ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu topraklar cetvelle değil milyonlarca şehidimizin kanı ile çizilmiş, Türkiye, Türk dünyası hak ettiği yerde değil. Kavgadan değil, kardeşlikten beslenen eşit, paylaşımcı, soran sorgulayan, refah, huzur içinde yalayan bir Türk ve Türk dünyasında yaşamak hepimizin hakkı. Bu cennet vatanın bütün güzelliklerinden yabancılar keyif içinde yaşarken, bu ülkenin asil sahibi Türk milleti olarak;  yoksul, muhtaç, emekçi ve bekçileri olmak istemiyoruz. Güzel, refah, huzur dolu bir Türkiye ve Türk dünyası dileğiyle..