Tuz mağarasının erken kapanması tepkilere neden oluyor

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuzluca Tuz Terapi Merkezin akşam saat 17.00 da kapatılması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin tepkisini çekiyor.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuzluca Tuz Terapi Merkezin akşam saat 17.00 da kapatılması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin tepkisini çekiyor.

Sadece Iğdırlıların değil Kars, Erzurum ve Ardahanlı vatandaşlarında akınına uğrayan Tuzluca Tuz Terapi Merkezi akşam 5’te kapatılıyor. Adeta ‘ziyaret edilmesin’ durumuna tepki gösteren yöre halkı ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçiler duruma şaşıp kalıyor. Yaz saatinin uygulanarak kapanış saatinin geç saatlere alınmasının belirsiz olduğunu dile getiren ziyaretçiler, yetkilileri göreve davet etti.

Kars’tan da Tuzluca’ya düzenli olarak giden ziyaretçiler, Iğdır ve Doğubeyazıt ilçesini ve diğer yerleri gezdikten sonra Tuz Terapi Merkezini de gezemeden geri dönüyor. Saat 5’te kapatılan Terapi Merkezinin görevlileri ise saat 5’ten sonra mağarada içeride bulunan vatandaşları adeta kovar gibi dışarıya davet ediyor. Saat 5’ten önce Tuz Terapi Merkezinde giren yerli ve yabancı ziyaretçiler ışıklar söndürülüp yakılarak dışarı çıkartılıyor.

Duruma tepki koyan yöre halkı ve turistler Tuzluca’nın en önemli doğal ve turistik merkezinin bu şeklide hizmet edemez hale getirildiğine tepki göstertiyor.