Vali Turan Iğdır'ın Turistik yerlerine gezisini sürdürüyor

Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır'ın turistik tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için köy köy gezilerini sürdürüyor.

Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır’ın turistik tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için köy köy gezilerini sürdürüyor.

 Bu kapsamda Iğdır'a bağlı Tuzluca ilçesinde bulunan ve içerisinde yüzen adacıkların yer aldığı 1500 rakımlı Üçkaya gölünü ziyaret ederek köy muhtarından bilgi alarak köylülerin göle istedikleri yolun yapılması için İl özel İdare müdürüne ve Tuzluca kaymakamına talimat verdi.
Vali Ercan Turan, “Şu anda Ağrı dağı eteklerindeyiz. Ağrı dağının %65’i Iğdır sınırlarındadır. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Iğdır’ın turizm açısından gelişmesi için çalışma başlattık. Serdarbulak ve Korhan yaylasını turizme açmak için çalışıyoruz. Ekerek  diğer adıyla Üçkaya köyü tam bir doğa harikası yer. Gölün karşısındaki bu tepe Turan tepesi. Burada kamp alanları oluşabilir manzarası çok güzel. Tuzluca ilçesi bizim Turizm potansiyeli olan bir ilimiz. Bacasız bir fabrika olan turizmi geliştirmeliyiz. Buralarda kamp alanları oluşturacağız. Yol su elektrik sıkıntılarını gidereceğiz. Konaklama merkezleri oluşturacağız. Tuz mağarası gök kuşağı tepeleri var. Bunları değerlendirmemiz lazım. Bunu yapmamız içinde birlik beraberlik içinde olmalıyız. İlimize turizm açısından geliştireceğiz. İlimiz bu konuda şanslı çalışkan milletvekilimiz var. Her türlü desteği vereceğiz. Bu gölün birçok özelliği var 35 adet yüzen adacık var” dedi.
Köy sakinlerinden Efkan Otay : "Biz bu göle yüzlerce sazan balığı yavrusu bıraktık büyüdüler. Sırtımızda yem getirip atıyoruz. Yaklaşık 500-600 metre sırtımızda yem taşıyoruz. Bunun için yol ve elektrik ihtiyacımız var. Burada yetişen balıkları iç piyasaya satmayı planlıyoruz. 40 kg ağırlıkta balık yetişiyor. Yalnız sıkıntılarımız var. Göle gidiş yolu yok Vali beye bildirdik şimdilik geçici bir yol yapmaya çalışıyorlar, buraya elektrik çekilmesi gerekmektedir. ”dedi.   
Köy muhtarı Bülent Otay “Köyüme hoş gelmişsiniz köyümüz çok güzel gölümüz var köyümüzün suyu, cevizi, kaysısı, elması  ile meşhurdur. İnsanlar gelsinler bu güzellikleri görsünler. Misafirimiz olsunlar. Havası serin Iğdır’ın sıcağından kurtulmak isteyenleri köyümüze bekliyoruz serin gezilecek yaşanılacak doğa harikası bir yer” dedi.
Üçkaya köyünde Fotoğrafçılar için inanılmaz zengin görüntüler var. Gölün içinde yüzen adalar var. Son zamanlarda bayağı ilgi görüyor, Iğdır ve çevre illerden ziyaretçiler geliyor. Göl bulunduğu dağlık arazilerin ortasında kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Doğa harikası Üçkaya gölü her mevsim ayrı güzel
Etrafındaki ağaçlar, sazlıklar ve birbirinden farklı bitki örtüsüyle kartpostallık manzaralar sunan göl, görülmeye değer görüntüler oluşturuyor. İçerisinde yüzen adacıkların yer aldığı, 1500 rakımdaki göl, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.
Türkiye’nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı’nın yüksek kesimli bölgelerinin, doğa turizmine tamamen açılması amaçlanıyor.
Bu kapsamda 2 bin 500 rakımdaki Korhan Meteor Çukuru'nun bilinirliğinin sağlanması için Valilik çalışma başlattı.
Valilik, Korhan Yaylası içinde yer alan 100 metre genişliğe ve 30 metre derinliğe sahip kraterin yanına kadar sıcak asfaltlı yol yaptı.




Iğdır Valisi Ağrı dağı