Vekil Ayrım'dan Azerbaycan Başkonsolosluğuna geçmiş olsun ziyareti

Iğdırlı hemşehrimiz Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, geçtiğimiz günlerde 'SOCAR' şirketine yapılan eylem sonrası Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Iğdırlı hemşehrimiz Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, geçtiğimiz günlerde ‘SOCAR’ şirketine yapılan eylem sonrası Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vekil Ayrım; “Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Azerbaycan petrol şirketi "SOCAR"A yapılan çirkin saldırının tasvip edilebilecek bir durum olmadığını şiddetle kınadığımızı  ve bu durumun kamuoyu tarafından kabul edilebilecek bir durum olmadığını Sn. Başkonsolos Nermine Mustafayeva'ya ifade ettim. Sn. Nermine Mustafayeva'ya misafirperverlikleri için teşekkür eder çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın İstanbul Ayazağa’daki binası önünde eylem yapan Filistin için Bin Genç isimli bir grup, İsrail'e petrol sağlayan şirkete kırmızı boyalar fırlatarak protesto gerçekleştirdi. Grup, 'Refah'ı bombalayan jetlerin petrolünü sağlayan SOCAR'dan Filistin halkı adına hesap sormaya geldik' demişlerdi.