Ziraat Odası Başkanı Bağrı'dan yılı TMO hububat alım fiyatlarına tepki

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Tugay Bağrı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun 2024 yılı için belirlediği hububat alımı fiyatlarına tepki gösterdi.

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Tugay Bağrı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun 2024 yılı için belirlediği hububat alımı fiyatlarına tepki gösterdi.

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Tugay Bağrı; “Sayın Iğdır Ak Parti Milletvekilim Cantürk Alagöz ve Ak Parti İl Başkanım Ali Kemal Ayaz, Iğdır Ziraat Odası Başkanı ve çiftçileri olarak malumunuz 2024 yılı TMO hububat alım fiyatları ve fark destek tutarları belli oldu. Açıklanan buğday fiyatları ile çiftçilerimizin sürdürülebilir üretim yapması imkansız hale getirilmiştir. Enflasyonun %75 olduğu bir dönemde buğdaya %11 arpaya % 3 lük artış mazot gübre tohum gibi girdi maliyetleri karşısında çiftçilerimizin tarım alanından uzak kalmasına vesile olacaktır. Çiftçilerin sürdürülebilir tarım yapabilmesi kırsal alanlardan göçün engellenmesi gençlerin bil hassa tarımda tutulması için bu fiyatların revize edilmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgi gerekenin yapılmasını arz ve talep ederiz” dedi.


Iğdır Ziraat Odası